Microsoft Silicon Valley Campus + Living Roof

Sherwood Design Engineers is working with Microsoft and WRNS Studio to transform the existing 1990’s era suburban office park into a unique and cohesive campus to support the client’s evolving workplace environment. The revitalized campus is designed to better relate to the goals and principles of the North Bayshore Precise Plan as well as adhere to the principles of the Living Building Challenge. The proposed redesign of the campus increases the amount of publicly accessible open space along Stevens Creek and restores a significant amount of riparian habitat within the Habitat Overlay Zone (HOZ).

The expanded ecology of the natural stream habitat is an integral part of the campus landscape and forms the backdrop for the public engagement on its eastern edge, while setting the stage for a principled approach to linking landscape and buildings across the site. Sherwood acts as Design Engineer and is leading the design and implementation of extensive water-reuse systems that collect, treat and reuse rainwater and blackwater for non-potable uses such as toilet flushing and irrigation. Additionally, Sherwood works closely with the design team to document a high-performance green roof and a stormwater management system that is integrated into the local site’s ecology.

Proposed Water Reuse Systems Flow Diagram
Wetland Drainage Designs Onsite
Proposed Plan for Project Site | Image WRT
Left: Rendering of the greenroof | Image WRNS Studio
Construction photos taken in early 2020

LocationMountain View, CA
ClientMicrosoft
Design
Partners
WRNS Studio
Size30 Acres
StatusConstruction Phase

See More

Buildings + Sites Projects

Infrastructure & Planning Projects

Parks & Natural Areas Projects