PROJECT DETAILS

Location

Walnut Creek, California

Client

City of Walnut Creek

Design partners

Cliff Garten Studio

Size

1 Acre

Status

Completed 2004

About this Project

In collaboration with public artist, Cliff Garten, Sherwood created this new urban plaza adjacent to the Civic Center in Downtown Walnut Creek. To harmonize with the artist’s vision for the large gently undulating granite plaza, Sherwood developed a grading scheme that creates the illusion of a perfectly uniform plane. The detailed grading plan we produced includes walkways, plaza areas, and six water features, as well as the corresponding storm drain utility plan for the half-acre site. Sherwood was also responsible for construction administration, overseeing site construction and utility work throughout the duration of the project.

SIMILAR PROJECTS