Project: The Glass House

project-class-house-slide-1

The Glass House

Location: Washington, New York

Tucked within the rolling hills of the Hudson River Valley, the Glass House features an all-glass structure designed to blend invisibly into its surrounding natural environment. Within the former agrarian landscape, Sherwood worked in collaboration with Peter Walker and Partners, and Desai/Chia Architecture to tie in this unique single-family residence with the land by weaving the driveway and other features closely into the existing terrain. A stormwater management plan was designed to both detain and treat runoff while enhancing the landscape; and natural, sustainable materials were used on all walkways around the site. Sherwood was involved from conceptual design through construction documentation worked with local contractors and agencies to implement and permit the project’s ambitious design goals.

css.php