Project: Tanggu Riverfront

project-tanggu-riverfront-slide-1

project-tanggu-riverfront-slide-2

project-tanggu-riverfront-slide-3

project-tanggu-riverfront-slide-4

Tanggu Riverfront

Location: Tanggu, China

Sherwood and Hargreaves Associates collaborated to develop an 80-acre park along the Haihe River. Sherwood advanced the civil engineering components of the design through the development of the project. Haihe Riverfront Park has been designed with the rainwater infrastructure integrated into the landscape to maximize its’ function while achieving the desired aesthetic. The rainwater practices implemented into the design include vegetated swales, exposed gravel channels, slot drains, rain gardens and more. These practices aid to control rainwater runoff flows, decreasing erosion and improving water quality. In addition to providing the conveyance of rainwater through the park, selected portions of the park are designed to direct rainwater runoff into grade rainwater storage systems that will provide a renewable source of water for non-potable re-use. The storage systems are located within high runoff paved areas and integrated with the existing concrete slab for stability and support.

Image Credit: Hargreaves Associates
css.php