PROJECT DETAILS

Location

Silicon Valley, California

Client

Microsoft 

Design Partners

WRNS Studio

Size

30 Acres

Status

Design Phase

About this Project

Sherwood Design Engineers is working with Microsoft and WRNS Studio to transform the existing 1990’s era suburban office park into a unique and cohesive campus to support Microsoft’s evolving workplace environment. The revitalized campus is designed to better relate to the goals and principles of the North Bayshore Precise Plan as well as adhere to the principles of the Living Building Challenge. The proposed redesign of the campus increases the amount of publicly accessible open space along Stevens Creek and restores a significant amount of riparian habitat within the Habitat Overlay Zone (HOZ). The expanded ecology of the natural stream habitat is an integral part of the campus landscape and forms the backdrop for the public engagement on its eastern edge, as well as sets the stage for a principled approach to linking landscape and buildings across the site. Sherwood has acted as Design Engineer and led the design and implementation of extensive water-reuse systems that collect, treat and reuse rainwater and blackwater for non-potable uses such as toilet flushing and irrigation. Additionally, Sherwood has worked closely with the design team to document a high performance green roof and a stormwater management system that is integrated into the local site’s ecology.

SIMILAR PROJECTS