PROJECT DETAILS

Location

Kentfield, California

Client

Private

Design Partners

Turnbull Griffin Haesloop Architects

GLS Landscape Architecture

Size

5,900 SF

Status

Completed 2010

About this Project

Nestled into a hillside in Kentfield, California, Sherwood worked with Turnbull Griffin Haesloop Architects, Redhorse Constructors, and GLS Landscape Architecture, to design an award-winning residence focused on sustainable site design and water reuse. Due to its location and unique topography, a complicated retaining wall and drainage system were required, with integrated drainage solutions designed into the paths that traverse the steep hillside. These pathways serve as level spreaders integrating the stormwater management with the systems of a living roof. Additionally rainwater is captured in a stormwater basin for on-site reuse. By including a pool that follows the natural shape of the hillside, and other hardscape features that facilitate site drainage, Sherwood was able to help design a residence that exemplifies sustainability while fitting seamlessly into the surrounding landscape.

SIMILAR PROJECTS