Project: Land’s End Visitor Center

project-land-end-lookout-slide-1

project-land-end-lookout-slide-2

project-land-end-lookout-slide-3

Land’s End Visiting Center

Location: San Francisco, California

Sherwood was involved in the design and implementation of the new Visitor Center at the entrance to San Francisco’s Lands End, a Golden Gate National Park landmark. The shoreline trails attract more than one million visitors a year with breathtaking views of the Golden Gate Bridge, Marin Headlands, Point Reyes and the Pacific Ocean. The new center includes informational exhibits describing the area’s rich cultural and natural history, park-related retail, and a café. Sherwood teamed with EHDD and Surface Design landscape architects to provide grading, drainage, utility and LEED Gold design support for the site. Among the features of the project are a large bio-retention area located along the building and sidewalk edge, which collects, treats and infiltrates all site stormwater and rainwater before releasing it into the city storm drain system.

css.php